پزشکی

طب روز

پزشکی

طب روز

جینسینگ

جینسنگ

این گیاه در زمره گیاهان بومی مناطق شرقی آسیا و شمال آمریکا به شمار می آید و ریشه آن به عنوان دارویی اساطیری، بیش از

هزاران سال است که در میان مردم کشورهای چین، کره، تایلند، ویتنام، منچوری و نیز در بین سرخپوستان آمریکایی مورد مصرف

قرار می گیرد.

جینسینگ گیاهی نیرو بخش بوده و در حفظ سلامتی و هم آهنگی فعالیت های اساسی و حیاتی بدن نقش به سزایی دارد. این گیاه قرن

هاست که به منظور بهبود عملکرد حافظه، کاهش استرس، درمان ناتوانی، سستی و سایر علایم ناشی از فرسودگی و افزایش سن و

هم چنین برای افزایش طول عمر افراد مورد استفاده قرار می گیرد.

این گیاه در دوران گذشته از چنان ارزش والایی در شرق برخوردار بود که به عنوان مثال در چین تنها امپراطوران حق جمع آوری

 و نگهداری ریشه های آن را داشتند و در دوران های بعد نیز به عنوان جزیی جدایی ناپذیر از وعده غذایی پادشاهان و امپراطوران

 به منظور افزایش قوای جسمانی، ذهنی، و به عنوان اکسیر جوانی و شادابی جایگاه خود را همچنان حفظ نمود.

جینسینگ به عنوان یک عامل پیشگیری کننده و نیز کارا به منظور افزایش ظرفیت جسمانی و ذهنی و روانی مورد تأیید قرار گرفته

و نقش به سزای آن به منظور کمک در بهبود عوارضی چون ضعف، ناتوانی، از دست دادن تمرکز در طول دوره نقاهت مورد توجه  

بوده است.

  

لازم به ذکر است که خواص آن برشمرده قطعاً در ریشه این گیاه وجود دارد و دلیل آن به وجود ترکیباتی خاص که از مهمترین آن

می توان به دسته ای از ترکیبات به نام جین سینوساید اشاره کرد جینسینوسایدها اشاره کرد باز می گردد.

هر چه ریشه این گیاه مسن تر شود تجمع جینسینوسایدها نیز افزایش می یابد و بدین ترتیب با افزایش تدریجی سن گیاه خواص و

درمانی و دارویی ریشه آن نیز افزایش می یابد. ریشه جینسینگ می تواند بیشتر از صدها سال زندگی کند. ولی به تدریج تغییراتی در

ساختار آن حاصل می گردد.

ریشه این گیاه از چنان جایگاهی در میان بومیان چینی و در طب سنتی آن دوران بر خوردار بوده که اطبای کهن، از آن به عنوان

جزیی لاینفک در همه نسخه های تجویزی خود استفاده می کردند و آن را در درمان هر نوع بیماری مفید می دانستند، این چنین بود

که ریشه های آماده شده این گیاه (پس از طی مراحل تکمیلی) توسط خود بیمار به منظور بازیابی سلامت گذشته و از دست رفته و یا

توسط افراد سالم برای دستیابی و بهره مندی از خواص بی نظیر و شگفت آور این گیاه جویده می شدند.

ترکیبات جینسینگ

ترکیب اصلی فعال در جینسینگ( Panax ) جینسنوزیدها هستند که همان ساپونین های تری ترپن هستند . بیشتر تحقیقات منتشر شده

در مورد فعالیت دارویی جینسینگ بر روی جینسنوزیدها متمرکز شده است. بررسی تحقیقات انجام شده مؤید این فرضیه است که

عصاره جینسینگ بر محور هیپوتالاموس-هیپوفیز-آدرنال و سیستم ایمنی بدن تأثیر می گذارد. بیوسنتز متابولیت ثانویه ، احتمالاً در

تنوع بخشیدن به گیاهان مختلف دشوار بوده است. ترپن ها متابولیت های ثانویه هستند که در انواع مختلف محصولات گیاهی یافت

می شوند. متابولیت های ثانویه زیادی از جمله ساپونین ها ، پلی ساکاریدها ، فلاونوئیدها و اسیدهای آمینه در گیاهان پاناکس یافت شده  

است. ساپونین ها ، همچنین به عنوان جینسنوزیدها شناخته می شوند ، ترکیبات اصلی فعال زیستی اثر دارویی در داروهای طبیعی  

مشتق شده از گونه Panax هستند.

مکانسیم اثر جینسینگ در بدن انسان

همان گونه که ذکر شد، اجزای اصلی فعال جینسینگ ،جینسنوزیدها ، گروه متنوعی از ساپونین های استروئیدی است که توانایی هدف

قرار دادن بی شمار بافت را دارند و مجموعه ای از پاسخ های دارویی را تولید می کند. با این حال ، بسیاری از مکانیسم های فعالیت

جینسنوزید هنوز ناشناخته مانده اند. از آنجا که جینسنوزیدها و سایر ترکیبات جینسینگ اثراتی متفاوت با یکدیگر ایجاد می کنند و یک

جینسنوزید منفرد اقدامات مختلفی را در همان بافت آغاز می کند ، داروسازی کلی جینسینگ پیچیده است. توانایی جینسنوزیدها در

هدف قرار دادن مستقل سیستم های چند گیرنده در غشای پلاسما و همچنین فعال سازی گیرنده های استروئیدی داخل سلول ، ممکن

است برخی از اثرات دارویی را توضیح دهد. در رابطه با تنوع ساختاری جینسنوزیدها ، ارتباط ساختاری و عملکردی با استروئیدها

 مطالعاتی وجود دارد

برخی از خواص جینسینگ برای سلامتی

۱. آنتی اکسیدان قوی که می‌تواند التهاب را کاهش دهد

جینسینگ خواص آنتی اکسیدان و ضدالتهاب دارد. برخی مطالعات آزمایشگاهی نشان دادند که عصاره جینسینگ و ترکیبات جینسنوساید می‌توانند از التهاب جلوگیری کنند و ظرفیت آنتی اکسیدان را در سلول‌ها افزایش دهند.

۲. جینسینگ می‌تواند برای عملکرد مغز مفید باشد

جینسینگ می‌تواند به بهبود عملکرد مغز مثل حافظه، رفتار و خلق وخو کمک کند. برخی مطالعات حیوانی و آزمایشگاهی نشان می‌دهند که ترکیبات موجود در جینسینگ مثل جینسنوساید و پتاسیم می‌تواند از مغز در برابر آسیب ناشی از رادیکال‌های آزاد حفاظت کند.

یک مطالعه روی ۳۰ فرد سالم که هر روز ۲۰۰ میلی گرم panax ginseng به مدت ۴ هفته مصرف می‌کردند، انجام شد. در پایان مطالعه، این افراد با بهبود سلامت روان، وظایف و مسئولیت اجتماعی و خلق وخو مواجه شدند.

۳. جینسینگ می‌تواند سیستم ایمنی را تقویت کند

جینسینگ می‌تواند سیستم ایمنی را قوی کند. برخی مطالعات با کشف اثرات جینسینگ بر سیستم ایمنی بر بیماران سرطانی که تحت

عمل جراحی یا شیمی درمانی قرار گرفتند، متمرکز شدند. نکته جالب اینجاست که این افراد با بهبود عملکرد سیستم ایمنی و کمتر

 شدن دفعات بروز علایم مواجه شدند. مطالعه دیگر، اثر عصاره جینسینگ قرمز را بر نشانگر‌های سیستم ایمنی در بیماران مبتلا به

 سرطان معده از نوع پیشرفته که تحت جراحی و شیمی درمانی قرار گرفته بودند، مورد بررسی قرار داد.

۴. جینسینگ می‌تواند مزیت‌های بالقوه‌ای برای سرطان داشته باشد

جینسینگ می‌تواند در کاهش خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها مفید باشد. جینسنوساید در این گیاه به کاهش التهاب کمک کرده و خاصیت

 آنتی اکسیدانی دارد. چرخه سلول، فرایندی است که بواسطه آن، سلول‌ها رشد می‌کنند و تقسیم می‌شوند. جینسنوساید می‌تواند برای

این چرخه بواسطه جلوگیری از تولید و رشد غیرطبیعی سلول مفید و مطلوب باشد. جینسینگ می‌تواند به بهبود سلامت بیمارانی که

تحت شیمی درمانی هستند، کمک کند و عوارض جانبی شیمی درمانی را کاهش دهد و اثر برخی دارو‌ها را تقویت کند.

۵. جینسینگ می‌تواند با خستگی مقابله کند و سطح انرژی را افزایش دهد

جینسینگ به مقابله با خستگی کمک کرده و انرژی را افزایش می‌دهد. مطالعات حیوانی به رابطه برخی ترکیبات در جینسینگ مثل

پلی ساکارید‌ها و الیگوپپتید‌ها با کمتر شدن استرس اکسیداتیو و افزایش تولید انرژی در سلول‌ها اشاره کردند که این می‌تواند به مقابله

با خستگی کمک کند.

۶. جینسینگ می‌تواند قندخون را پایین بیاورد

به نظر می‌رسد که جینسینگ در کنترل گلوکزخون در افراد سالم و دیابتی مفید است. جینسینگ امریکایی و آسیایی، عملکرد سلول

پانکراس را بهبود می‌بخشد، تولید انسولین را تقویت می‌کند و جذب قندخون در بافت‌ها را بهتر می‌کند. به نظر می‌رسد که جینسینگ

قرمز تخمیرشده می‌تواند در کنترل قندخون موثرتر باشد. جینسینگ تخمیرشده با کمک باکتری زنده تولید می‌شود که این باکتری،

جینسنوساید را به یک شکل قوی و قابل جذب تبدیل می‌کند. در واقع یک مطالعه نشان داد که مصرف ۷/۲ گرم جینسینگ قرمز

تخمیرشده در پایین آوردن سطح قندخون و افزایش سطح انسولین بعد از مصرف یک وعده غذایی در مقایسه با دارونما موثر است.

جینسینگ

جینسینگ گیاهی است که ویژگی های سلامتی دارد و اغلب در طب سنتی چینی به کار می رود مطالعات زیادی نشان داده اند که این گیاه قدرتمند می تواند به کاهش وزن کمک کند.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.